9 مزیت استفاده از سیلیس در کشاورزی

سیلیس در کشاورزی-سیلیس همدان

سیلیس در کشاورزی : همان طور که می دانید سیلیس دارای کاربرد های بسیار زیادی می باشد که نمونه ای از آن استفاده در زمین های کشاورزی برای رشد و بهبود بهتر گیاهان است. همان طور که می دانید کود نقش بسیار مهمی در افزایش رشد محصول دارد، یکی از مهم ترین محصولاتی که برای تولید بهتر آن از سیلیس استفاده می کنیم، برنج می باشد.اگر در زمین های کشاورزی، میزان زیادی بذر برنج برای رشد دارید، می توانید برای این که به رشد آن ها کمک کنید، از سیلیس در خاک زمین ها و یا در کود های مخصوص زمین خود استفاده کنید. همان طور که می دانید silica یکی از مواد طبیعی است که به وفور در طبیعت یافت می شود.  در ادامه از سایت همدان سیلیکا شما را با نقش و فواید سیلیس در  گیاهان و کشاورزی بیشتر آشنا می کنیم. شما می توانید برای خرید سیلس، خرید پودر میکرونیزه و خرید سیلیس ممتاز با کیفیت به شرکت سیلیس همدان سر بزنید.

مزایای استفاده از سیلیکات در کشاورزی:

  1. افزایش مقاومت در برابر تنش های محیطی
  2. افزایش مقاومت در برابر آفات
  3. افزای مقاومت در برابر بیماری‌ها
  4. افزایش فتوسنتز و کاهش ورس
  5. افزایش دوام سبزیجات
  6. کاهش شوری و نمک خاک در گیاهان
  7. افزایش جذب عنصر بور
  8. جلوگیری از آلودگی محیط زیست
  9. جلوگیری از سمی شدن گیاه

علائم کمبود سیلیس در کشاورزی:

از نشانه های کمبود سیلیس معموماً بصورت واضح در این زمینه بصورت آشکار ظاهر نمی شود. به طور غیر مستقیم ، کمبود این عنصر ممکن است به عنوان افزایش حساسیت به برخی بیماری های گیاهی نشان داده شود. محصولات زراعی مانند کدو تنبل، خیار و گندم به عنوان گیاهان سیلیس دار مستعد ابتلا به بیماری کپک پودری هستند. استفاده از سیلیس برای این محصولات ممکن است شروع بیماری را سرکوب یا به تاخیر اندازد. هنگامی که محصولات زراعی سطح بالایی از حساسیت به کپک پودری را نشان می دهند، این ممکن است به عنوان نشانه ای از کمبود سیلیسیم در نظر گرفته شود.

در نتیجه افزایش غلظت سیلیکون در بافت های گیاهی، قدرت مکانیکی افزایش می یابد و به محافظت از گیاه در برابر عفونت کمک می کند. مطالعات نشان داده اند که میزان حمله حشرات به بافت های گیاهی نیز با جذب سیلیس رابطه معکوس دارد. بنابراین واکنش گیاهان در برابر عوامل بیماری زا و حشرات گیاهی در سطوح بیوشیمیایی، فیزیکی و مولکولی به طور قابل ملاحظه ای مشابه است.

سیلیس در کشاورزی (کود سیلیس چیست؟)

موثرترین کودها برای تامین سیلیس:

به طور کلی کودهای شامل سیلیس در بازار به شکل سیلیس مایع و با فرمول سیلیکات پتاسیم است. این نوع کودها جدای از تامین silica، به دلیل داشتن پتاس اثر سینرژیستی به وجود آورده و موجب افزایش ماندگاری، کمیت، کیفیت و مقاومت محصولات کشاورزی می شود. پس سیلیس در کشاورزی به این صورت است که شما می توانید از آن در قالب کود و محلول پاشی در طول فصول مختلف استفاده کرده و از این طریق نیاز گیاه را به این ماده ارزشمند برطرف کنید. زمان مصرف کود سیلیس نیز باید با توجه به نظر کارشناسان خبره باشد.

همچنین بخوانید : کاربرد سیلیسیوم پتاس (کود سیلیس پتاسیم) چیست؟

سیلیس در کشاورزی - کود سیلیس چیست

اهمیت مصرف سیلیس در کشاورزی:

همه خاک های که مناسب برای کشت و کار هستند در ابتدا دارای مقادیری از silica می باشند؛ اما به دلیل کشت و کارهای مکرر موجب کاهش آن در خاک می شوند. به همین دلیل باید از کودهای حاوی سیلیس استفاده کنیم. در ادامه شما را با تعدادی از مزایای استفاده از این عنصر در زمینه کشاورزی شما را آشنا می کنیم.

1) افزایش فتوسنتز:

وجود این ماده در زمین های کشاورزی، تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت. که طبیعتا یکی از مهم ترین آن ها رشد و افزایش فتوسنتز می باشد. کودهای نیتروژنه در اوایل تاثیر بسیار زیادی روی رشد گیاهان در کشاورزی داشتند، اما رفته رفته این نوع کود ها باعث کاهش رشد گیاهان، نرم شدن ساقه ها پژمرده شدن آن ها و… شدند.یکی از بهترین موادی که توانست جایگزین این نوع کود شود، استفاده از کود سیلیس بود. این کود به دلیل خاصیت های بسیار زیادی که دارد، می تواند منجر به بهبود رشد و افزایش رشد گیاهان در زمین های کشاورزی شود. کمبود سیلیس در کشاورزی می تواند نشانه هایی داشته باشد، از جمله:

  • پژمرده شدن گیاهان
  • از حال رفتن گیاه
  • افتادن ساقه ها
  • ریزش برگ ها
  • کاهش فتوسنتز

سیلیس در کشاورزی - کود سیلیس چیست

2) افزایش مقاومت گیاه در برابر آفات

طبیعتا ما بدون دلیل از کود سیلیس در زمین ها استفاده نمی کند، دلایلی که بتواند در بهتر شدن یک چیز نقش داشته باشد، بکارگیری آن ها ضروری خواهد بود. مانند استفاده از کود سیلیس در زمین های کشاورزی. از جمله مهم ترین مواردی که می توانیم به آن اشاره کنیم، افزایش تولید و کاهش آفت ها می باشد. استفاده از سیلیس باعث می شود تا گیاهان در برابر بیماری ها مقاومت بیشتری داشته باشند. همچنین می تواند مواد غذایی را به خوبی وارد گیاه کند، وجود این ماده سبب خواهد شد تا سیلیس بتواند به خوبی جذب گیاه شود و همین مورد نقش بسیار زیادی روی بهبود رشد گیاه خواهد داشت. fه عنوان مثال، پرورش دهندگان (خیار، کدو تنبل) غالباً نوعی سیلیکون به آب آبیاری اضافه می کنند تا مقاومت گیاه را در برابر کپک جلوگیری کنند.

3) افزایش رشد گیاهان

رشد گیاهان و جوانه زدن آن ها بر اثر استفاده از سیلیس افزایش پیدا می کند. شما می توانید با استفاده از این کود، ضخامت برگ ها و ساقه ها را تا حدود زیادی افزایش دهید، همچین منجر خواهد شد تا گیاه عملکرد بهتری داشته باشد و باردهی خوبی از خود نشان دهد. به صورت کلی می توان گفت وجود سیلیس در خاک می تواند روی رسیدن تمام مواد معدنی لازم برای گیاهان تاثیر گذار باشد.

در این مطلب در مورد کاربرد سیلیس در کشاورزی و مزایا و معایب آن توضیح دادیم. شما در صورتی که قصد استفاده از این عنصر ارزشمند را دارید و می خواهید که از آن در زمین های کشاورزی استفاده کنید، می توانید برای خرید سیلیس، خرید سیلیس ممتاز، سیلیس درجه یک ، سیلیس درجه دو و پودر میکرونیزه به سایت همدان سیلیکا مراجعه کنید.

زمان مصرف کود سیلیس چه زمانی است؟

از سیلیس در زمان 8 برگی بودن گیان تا زمان برداشت آن می‌توان به مدت 20 روز یک بار استفاده کرد. استفاده از سیلیس برای کشاورزی می‌تواند به صورت کود آبیاری یا محلول پاشی باشد. در حالت کود آبیاری در هر بار باید بین 8 تاا 10 لیتر در هکتار و در حالت محلول پاشی هر بار باید از 3 لیتر در 1000 لیتر آب استفاده کرد.

نتیجه گیری:

ما در این مقاله از سایت فروشگاهی همدان سیلیکا به کاربرد سیلیس در کشاورزی پرداختیم و گفتیم وجود این عنصر در کشاورزی چه مزایایی می‌تواند برای گیاه داشته باشد. چنانچه شما قصد خرید سیلیس همدان مرغوب و درجه یک را دارید، می‌توانید بر روی لینک درج شده کلیک کنید و در صفحه مربوطه خرید خود را انجام دهید. همچنین اگر شما می‌خواهید بدانید زمان مصرف کود سیلیس برای گیاه چه زمانی است، می‌توانید این مقاله را مطالعه نماید.

سوالات متداول:

1) مزایای سیلیس در کشاورزی چیست؟

افزایش مقاومت به بیماری ها، تنش های محیطی، آفات، افزایش فتوسنتز، کاهش آلودگی محیط، ماندگاری بیشتر محصولات، کاهش شوری در گیاه و… .

2) چگونه از سیلیس در کشاورزی استفاده کنیم؟

کاربرد سیلیس در کشاورزی به صورت کود می باشد که نحوه مصرف آن به این صورت است: ابتدا می بایست سیلیس را با آب رقیق و مخلوط کرده و سپس با تانک سمپاشی استفاده شود.

منابع: smart-fertilizer.com، link.springer.com

به این مقاله امتیاز دهید

دانستی سیلیس

Optional

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شرکت سیلیس همدان