میکروسیلیس، دوده سیلیس یا فیوم سیلیکا چیست؟

میکروسیلیس، دوده سیلیس یا فیوم سیلیکا

میکروسیلیس، دوده سیلیس یا فیوم سیلیکا نوعی از سیلیس بوده و از مواد پوزولانی فعال می باشد که ذرات آن کروی با ابعاد کمتر از یک نانومتر است. در ادامه این مقاله از شرکت سیلیس همدان، مرکز خرید سیلیس با کیفیت، به بررسی این ماده معدنی خواهیم پرداخت. همچنین می توانید برای آشنایی بیشتر با کاربرد میکروسیلیس در بتن، به مقاله مربوطه مراجعه کنید.

پوزولان چیست؟

برای دانستن اینکه میکروسیلیس یا دوده سیلیس چیست؟ ابتدا خوب است در مورد پوزولان بدانید. پوزولان نوعی از سیلیس است که به خودی خود، خاصیت چسبندگی کمی دارد یا در بعضی حالات اصلا چسبندگی ندارد؛ این ماده (با ذرات ریز) هنگام قرار گرفتن در معرض رطوبت یا حرارت، ترکیب هایی با خاصیت سیمانی ایجاد می کند. به طور کلی پوزولان دو نوع است:

  • طبیعی: این نوع از پوزولان، به صورت خام و تکلیس شده وجود دارد و دارای خاکستر آتش فشانی غیر بلورین است.
  • مصنوعی(صنعتی): پوزولان صنعتی که به مصنوعی نیز شناخته می شود، دارای دوده سیلیس، خاکستر پوسته برنج و بادی است.

انواع میکروسیلیس(دوده سیلیس یا فیوم سیلیکا)

همانطور که گفته شد، این ماده فعالیت پوزولانی شدید و بالایی دارد و این افزایش ویژگی پوزولانی به دلیل مقدار زیاد اکسید سیلیسیم در این ماده است. در این قسمت از مقاله می خواهیم انواع اشکال  و حالت های میکروسیلیس را بررسی کنیم:

  1. متراکم: دوده سیلیس متراکم چگالی حجمی زیادی یعنی در حدود مقداری بیشتر از 500Kg/m3 داشته که باعث کاربرد راحت تر و حمل ارزانتر آن می شود.
  2. غیرمتراکم: نوع غیر متراکم، دارای چگالی حدود 200Kg/m3الی 300Kg/m3 می باشد و در صنایعی همچون صنایع بتن، کاربرد دارد.
  3. دوغابی: میکروسیلیس در حالت دوغابی مقدار چگالی 1400Kg/m3 داشته و از ترکیب دوده سیلیس غیرمتراکم با آب به دست می آید. ذرات این ماده در حالت دوغابی بهتر پخش شده و در نهایت مخلوط همگن تری حاصل خواهد شد.
  4. گلوله شده: در این حالت، فیوم سیلیکا به گلوله هایی تبدیل می شود و چگالی آن بیش از 600Kg/m3 می باشد. این حالت برای استفاده در تولید بتن مناسب نمی باشد.

کاربرد های میکروسیلیس

دوده سیلیس یا فیوم سیلیکا (Silica Fume) در صنایع ساختمان سازی وبرای تولید بتن و ملات به کار  می رود. این ماده پرکاربرد در اواخر دهه 1970 استفاده شده و به منظور ساخت بتن مقاوم به کار می رفت. در این قسمت از مقاله، به بررسی کاربرد های این ماده می پردازیم:

  • تولید و ساخت بتن مستحکم، مقاوم و بادام
  • تولید بتن پاششی
  • تولید بتن آب بند
  • استفاده در ساخت بتن کف سازی

میکروسیلیس، دوده سیلیس یا فیوم سیلیکا

استفاده از میکروسیلیس در بتن چه تاثیری دارد؟

همانطور که گفته شد، استفاده از دوده سیلیس یا فیوم سیلیکا در ساخت بتن کاربرد دارد. به کاربردن این ماده باعث ایجاد ویژگی هایی در ساختار بتن است که در ادامه آنهارا توضیح می دهیم.

به کاربردن میکروسیلیس در بتن سخت شده باعث:

  1. دوام بالاتر
  2. نفوذپذیری کمتر
  3. ضریب ارتجاعی بیشتر
  4. مقاومت بالاتر

استفاده در بتن تازه باعث:

  1. زمان گیرش بیشتر
  2. عدم بروز آب انداختگی و جداشدگی
  3. چسبندگی بیشتر

قیمت میکروسیلیس

اگر قصد خرید میکروسیلیس، دوده سیلیس یا فوم سیلیکا را دارید، یا می خواهید در مورد این ماده اطلاعاتی کسب کنید، ما در این مطلب شمارا راهنمایی کردیم. در این مقاله از همدان سیلیکا درمورد کاربرد ها، تاثیرات و ویژگی های این ماده صحبت کردیم. ضمناً شما می توانید به منظور خرید سیلیس یا پودر میکرونیزه به سایت شرکت سیلیس همدان مراجعه کرده، اطلاعات لازم را کسب کنید و خرید خود را انجام دهید.

به این مقاله امتیاز دهید

دانستی سیلیس

Optional

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شرکت سیلیس همدان