نقطه ذوب سیلیسیوم چقدر است؟

نقطه ذوب سیلیسیوم - سیلیس همدان

سیلیسیم با نماد شیمیایی Si به عنوان یک عنصر شیمیایی در گروه شبه فلزات جای دارد. این عنصر یک جامد بلورین ترد و سخت بوده که رنگ آن آبی-خاکستری درخشان است. سیلیسیوم در دمای اتاق جامد بوده و نقطعه جوش و ذوب بالای داشته، بع عنوان نمونه نقطه ذوب سیلیسیم برابر با ۱٬۴۱۰ ‪   .است°C

سیلیکا دارای فرمول شیمیایی SiO4 و بار منفی می باشد. با سرد کردن سریع سیلیس مذاب، شبکه‌ای سازمان ‌یافته تصادفی از این چهار وجهی‌ها تشکیل می‌شوند که در گوشه‌هایشان به هم متصل می‌شوند تا ماده‌ای بی‌شکل به نام سیلیس زجاجیه تولید کنند. ما در این محتوا از  فروشگاه همدان سیلیکا، به بررسی نقطه ذوب سیلیسیوم، کاربرد سیلیسیم در صنایع و نقطه ذوب سیلیسیم کریستالی پرداخته ایم. شما می توانید؛ برای اطلاع از قیمت سیلیس با کیفیت، روی لینک داده شده ضربه بزنید.

سیلیسیم چیست؟

سیلیسیم با توجه به جرم به عنوان هشتمین عنصر در دنیا شناخته می شود. پیدا کردن این عنصر در طبیعت به صورت آزاد و خالص کار دشواری است و در بیشتر موارد می‌توان آن را در گرد و غبار، ماسه، سیاره و سیارک به شکل سیلیسیم دی اکسید یا سیلیکات پیدا کرد. سیلیسیم بعد از اکسیژن به عنوان رایج ترین ماده وجود دارد. در بین اشکال سیلیسیم، نوع دی اکسید سیلیسیم یعنی سیلیس به صورت تجاری بیشترین کاربرد را داشته و به ترتیب میکا و آزبست از جمله ترکیبات دیگر از سیلیکات بوده که در صنایع مختلف کاربرد دارند.

سیلیسیم به نقل از ویکی پدیا:

سیلیسیم (به فرانسوی: Silicium) یا سیلیکن (به انگلیسی: Silicon)(long) با نشان شیمیایی Si یک عنصر شیمیایی از خانوادهٔ شبه فلزات است که در گروه چهاردهم و دورهٔ سوم جدول تناوبی عنصرها جای دارد. این عنصر یک جامد بلورین ترد و سخت است که رنگی آبی-خاکستری درخشان دارد. عدد اتمی این عنصر ۱۴ است و چهار الکترون در لایهٔ ظرفیت دارد.

خواص سیلیسیم چیست؟

این ماده خواص شگفت انگیزی داشته که توانسته در حوزه های گوناگون قابل استفاده باشد. این ماده معدنی در دمای اتاق جامد بوده و نقطه ذوب سیلیسیم بالا و نیمه رسانا است. در شکا مایع چگالی بالای نسبت به حالت جامد دارد و به دلیل رسانایی گرمایی بالا در پوشش جسم‌های داغ قابل استفاده نیست.

سیلیسیم یک شبه فلز است و به راحتی چهار الکترون بیرونی خود را به اشتراک می‌گذارد و از این طریق توانسته در بسیاری از واکنش‌های شیمیایی حضور داشته باشد. اسید بر روی سیلیسیم اثری نداشته و با هالوژن و قلیاها واکنش می‌دهد.

نقطه ذوب سیلیسیوم چیست و چه کاربردی دارد؟

نقطه ذوب سیلیسیم چیست و چه کاربردی دارد؟

سیلیسیم عنصری با نماد شیمیایی si در دوره سوم و گروه چهاردهم جدول تناوبی می باشد. نام انگلیسی سیلیکا، silicon می باشد که به عنوان یک عضو از خانواده شبه فلز ها شناخته شده است. سیلیسیم جامد به رنگ آبی خاکستری درخشان در حالت جامد بلورین و رنگ قهوه ای بدون شکل در حالت متبلور می باشد.

نقطه جوش بالای سیلیسیم، در صنایعی از قبیل صنعت ریخته گری بسیار کاربرد دارد. ریخته گری با کمک سیلیسیم، در همه دما ها انجام می شود و می توان آلیاژ های متنوعی را تولید کرد. همچنین عنصر سیلیکا، می تواند حباب های اکسیژن را از فلز مذاب خارج کند.

نقطه ذوب سیلیسیم کریستالی چیست؟

سیلیس خالص یک جامد خاکستری سخت و خاکستری تیره با درخشش فلزی و با ساختار کریستالی هشت وجهی مشابه با شکل الماسی کربن است که سیلیسیوم شباهت های شیمیایی و فیزیکی زیادی به آن دارد.

کاهش انرژی پیوند در سیلیسیم کریستالی باعث می شود عنصر ذوب کمتر، نرم تر و از نظر شیمیایی واکنش پذیرتر از الماس باشد. شکل قهوه ای، پودری و آمورف سیلیسیوم توصیف شده است که ساختار میکروکریستالی نیز دارد.

سیلیسیم چه تاثیراتی بر سلامتی انسان می گذارد؟

حال که به پرسش نقطه ذوب سیلیسیوم چیست و چه کاربردی دارد؟ پاسخ داده ایم؛ قصد داریم که به تاثیرات سیلیسیم بر بدن و سلامت انسان بپردازیم:

  • بلور عنصر سیلیسیم باعث تحریک پوست و مشکلات چشمی می‌شود.
  • تنفس سیلیسیم باعث آسیب به شش ها و مخاط دهان می شود.
  • در صورتی که این ماده وارد چشم شود، سرخی و ترشحات اضافی چشم را سبب می گردد.
  • سرخی، سوزش و خارش نیز جز التهابات پوستی است که بر اثر خواص عنصر سیلیسیم رخ می دهد.

نقطه ذوب سیلیسیوم در فرایند ساخت شیشه

تاثیر نقطه ذوب سیلیسیم در فرایند ساخت شیشه:

به دلایل عملی و اقتصادی، نقطه ذوب سیلیسیوم با افزودن اکسید سدیم (شار) به شکل کربنات کاهش می‌یابد و اتم‌های سدیم متناسب با حالت ظرفیت خود وارد شبکه سیلیسیم می‌شوند. این اتم ها به عنوان تشکیل دهنده شبکه شناخته می شوند.

سایر اجزای اصلی تشکیل دهنده شیشه تخت: کلسیم و منیزیم به عنوان اصلاح کننده شبکه وارد ساختار شبکه می شوند و عملکرد این اصلاح کننده ها پیچیده تر کردن ساختارها است به طوری که وقتی اجزا با هم ذوب می شوند، در فرآیند خنک سازی، سخت تر می شود. اتم ها خود را در پیکربندی های مناسب برای وقوع تبلور مرتب کنند. شیشه اغلب به عنوان یک مایع فوق سرد شناخته می شود؛ زیرا هیچ نقطه تبلور یا ذوب ندارد و پدیده گرمای نهان تبلور یا همجوشی را نشان نمی دهد.

سیلیس قبل از ذوب شدن چقدر می تواند داغ شود؟

در ادامه بررسی نقطه ذوب سیلیسیم، اولین چیزی که در مورد سیلیس متوجه خواهید شد این است که سیلیس تنها به دلیل دما ذوب نمی شود! به عنوان مثال، اگر تا دمای 150 درجه سانتی گراد گرم شود، تغییر بسیار کمی در سیلیس مشاهده خواهید کرد.

حتی اگر برای مدت طولانی در این دما نگه داشته شود، در دمای 200 درجه سانتیگراد سیلیس به آرامی سخت تر و با گذشت زمان کمتر کشش می یابد.

از طرفی، اگر سیلیس تا دمای بیش از 300 درجه سانتیگراد گرم می شود، به سرعت می بینید که مواد در مدت زمان بسیار کوتاه سخت تر و کشش کمتری پیدا می کنند، به دلیل چنین شرایط دمایی شدید، اما ذوب نمی شوند.

سیلیسیوم در چه صنایعی کاربرد دارد؟

سیلیسیوم در چه صنایعی کاربرد دارد؟

ترکیبات سیلیکون در پوسته زمین بسیار رایج است اما سیلیسیم را به طور طبیعی در طبیعت نمی توان یافت. سیلیسیوم با درصد خلوص بالا در بسیاری از صنایع نیمه هادی، شیشه و … کاربرد دارد. ما در ادامه پرسش نقطه ذوب سیلیسیم چیست و چه کاربردی دارد؟ قصد داریم تا شما را با 12 کاربرد دیگر سیلیسیم در صنایع آشنا کنیم:

  1. ریخته گری فلزات؛
  2. صنعت ساختمان؛
  3. صنعت الکترونیک؛
  4. تهیه صابون؛
  5. رنگرزی؛
  6. صنعت شیشه‌سازی؛
  7. تهیه کاغذ سمباده؛
  8.  پولیش ماشین‌ و عایق دور کابل‌های برق؛
  9. ضدآب‌سازی، ساخت قطعات قالب‌سازی، آب‌بندهای مکانیکی، گریس‌های دما بالا و ترکیبات درزبندی؛
  10. ساخت مواد منفجره و آتشکاری؛
  11. فیلتراسیون آب آشامیدنی؛
  12. نقش زیست شناسی.

عوارض سیلیسیم برای سلامتی

سیلیسیم به عنوان سرطان‌زای ریه انسان شناخته شده است و می‌تواند باعث بیماری‌های جدی ریه و سرطان ریه شود. فقط مقدار بسیار کمی از گرد و غبار سیلیس قابل تنفس برای سلامتی خطر آفرین است. یکی از عوارض خطرناک قرار گرفتن در معرض سیلیس، بیماری به نام سیلیکوزیس است که فرد تنها پس از چند ماه قرار گرفتن در معرض سیلیسیم می تواند به آن مبتلا شود. سیلیکوزیس زمانی رخ می دهد که گرد و غبار سیلیس وارد ریه ها می شود و باعث تشکیل بافت اسکار می شود و توانایی ریه ها برای دریافت اکسیژن را کاهش می دهد. هیچ درمانی برای سیلیکوزیس وجود ندارد و در برخی موارد حتی کشنده است.

نتیجه گیری:

بیشترین سیلیسیومی که به صورت تجاری کاربرد دارد بدون هیچ گونه جداسازی مورد بهره ‌برداری قرار می‌گیرد و بر روی ترکیب طبیعی آن فراوری کمی صورت می‌گیرد. این عنصر در طبیعت به شکل دی اکسید سیلیسیم (سیلیس) و در حالت متبلور پیدا می‌شود.

میکا و آزبست که ترکیبات دیگری از سیلیکات ها هستند در صنایع مختلف کاربردهای فراوانی دارند. ما در این مقاله از سایت همدان سیلیکا ، به بررسی پرسش های نقطه ذوب سیلیسیوم چیست و چه کاربردی دارد؟ کاربرد سیلیسیم در صنعت، نقطه ذوب سیلیسیوم در فرایند ساخت شیشه و … پرداخته ایم. امیدواریم که توانسته باشیم به خوبی موضوع نقطه ذوب سیلیسیم را برای شما شرح بدهیم. برای خرید سیلیس، روی لینک داده شده ضربه بزنید و در صورت رضایت از ما، نظرات خود را با دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

به این مقاله امتیاز دهید

دانستی سیلیس

OptionalOptional

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شرکت سیلیس همدان