کاربرد سیلیس در صنایع مختلف چیست؟

سیلیس در صنایع چه کاربردی دارد‌ - سیلیس همدان

سیلیس در صنایع چه کاربردی دارد‌؟ ممکن است پرسشی باشد که ذهن شما را به خود مشغول کرده است. سیلیس (Silica)، دومین عنصر رایج با 25 درصد فراوانی در پوسته زمین است. این ماده، به عنوان پرکننده عاملی ومنبسط کننده، دارای خواص و کاربرد های بی شماری در صنعت می باشد.

سیلیس میکرونیزه از سنگ سیلیس تولید می شود. این محصول، به جهت بهبود درجه حرارت بالا، مقاومت در برابر اکسیداسیون و مقاومت در برابر سایش محصولات، در صنایع مختلف کاربرد دارد. در ادامه قصد داریم تا به صورت کامل به کاربرد سیلیس در صنعت و مزایای آن بپردازیم.

لازم به ذکر است؛ شما برای تهیه و خرید سیلیس با کیفیت و پودر میکرونیزه می توانید؛ با اطمینان و خیال آسوده به سایت همدان سلیکا مراجعه کنید.

سیلیس در صنایع چه کاربردی دارد‌؟

سیلیس، به جهت وفور در پوسته زمین، در سطح خاک نیز، فراوان یافت می شود. سنگ سیلیس دارای مقاومت بالا در برابر حرارت و سختی می باشد. همین ویژگی منحصر به فرد سیلیس، موجب شد تا از این ماده در صنعت استفاده شود.

این ماده به سبب ویژگی های خاصش؛ در میان ده ها حوزه صنعتی مختلف حرفی برای گفتن دارد و می توان رد پای آن را تقریبا در تمامی صنایع مشاهده کرد. بخشی از کاربرد سیلیس در صنعت به شرح ذیل می باشد:

1) سیلیس؛ همراهی مقاوم در صنعت سنگ مصنوعی:

برای دریافت پاسخ این پرسش که، سیلیس در صنایع چه کاربردی دارد باید بدانید، به سبب آن که سیلیس جزو سخت ترین مواد طبیعی است؛ یکی از اصلی ترین  موارد تشکیل دهنده سنگ مصنوعی به حساب می آید.

سنگ مصنوعی از ترکیب؛ پودر سنگ، ماسه، ضایعات معدن، سیمان و مواد پلیمری ساخته می شود. سر انجام برای افزایش مقاومت فشاری،افزایش کششی چسبندگی، و جمع شدگی به آن سیلی اضافه می شود.

سیلیس در صنایع چه کاربردی دارد‌؟و اما سایر کاربرد های سیلیس در سنگ مصنوعی چیست؟ سیلیس 93 درصد از صفحات سنگ مصنوعی را تشکیل می دهد. چراکه این ماده به سنگ مصنوعی مقاومت بالایی در برابر خش و خط ، ضربه و سائیدگی می بخشد و به خاطر نرمی زیاد سبب پر کردن خلل بین ذرات ژل و سیمان می شود.

2) یاری گر اطفا حریق:

کاربرد سیلیس میکرونیزه در صنعت پودر کپسولهای آتشنشانی، کمک بزرگی به خاموش کردن آتش بدون ایجاد احتراقی دیگر کرده است. سیلیس پودری در رنگ های گوناگونی موجود است. و اما در کپسول های آتش نشانی برای جلوگیری از ورود اکسیژن به داخل کپسول آتش نشانی استفاده می شود.

درخصوص پرسش سیلیس در صنایع چه کاربردی دارد‌ باید بدانید که سیلیس ضد احتراق است؛ به همین جهت؛ از به وجود آمدن آتش سوزی جدید جلوگیری می کند.

3) صنعت نفت؛ میزبان سیلیس:

کاربرد سیلیس میکرونیزه در صنعت نفت و مشتقات نفتی، یکی از پر اهمیت ترین حوزه های استفاده از این محصول؛ در صنعت است. وظایف سیلیس در صنعت؛ سند بلاست لوله ها و مخازن نفتی، در تزریق با فشار آن ها در درون لایه های نفت دار است. همچنین برای بالا بردن نفوذپذیری در تولید نفت و گاز از انواع گرد گوشه و باکیفیت سیلیس استفاده می شود.

4) افزایش گر مقاومت دستگاه کامپوزیت:

در ادامه مقاله ی سیلیس در صنایع چه کاربردی دارد‌؟ باید بگوییم؛ امروزه کاربرد سیلیس میکرونیزه، در صنعت تولید کامپوزیت با هدف بالا بردن کارایی مواد کامپوزیت بسیار رایج است.  چراکه سیلیس مقاومت دستگاه های کامپوزیت، در برابر حرارت را بالا می برد.

در نتیجه دستگاه می توان حرارتی بین 10 تا 35 درجه را تحمل کند. لازم به ذکر است؛ برای استفاده از سیلیس میکرونیزه در صنعت تولید کامپوزیت باید اقدام به خرید سیلیس ممتاز همدان با درجه خلوص بالای ۹۹ درصد کرد.

افزایش گر مقاومت دستگاه کامپوزیت

سایر فواید سیلیس در صنعت کامپوزیت:

موارد فوق، بخش کوچکی از کاربرد سیلیس در صنعت کامپوزیت بود. سیلیس، کمک شایانی به این صنعت کرده است که برخی از آنها به شرح ذیل می باشند:

  • کاهش سرعت خوردگی خطی و میزن خوردگی وزنی؛
  • افزایش استحکام و مقاومت کامپوزیت؛
  • مقاوم سازی محصول در برابر سرما، گرما و ساییدگی.

5) تبدیل رشد رویشی به زایشی:

اگر هنوز بدنبال یافتن سوال سیلیس در صنایع چه کاربردی دارد هستید؛ لازم است که بگوییم؛ کاربرد سیلیس میکرونیزه در صنعت کشاورزی، یکی از جالب ترین موارد آن است. سیلیس میکرونیزه، موجب کاهش تعرق، تنش شوری و تنش آبی می شود.

سیلیس میکرونیزه، موجب کاهش تعرق، تنش شوری و تنش آبی می شود.در نتیجه؛ از رشد بیش از حد رویشی گیاه جلوگیری می کند و آن را به رشد زایشی تبدیل می کند. همچنین؛ سیلیس همانند یک ماده مغذی و تقویت کننده به کود ها اضافه می شود و موجب رشد بهتر گیاه، پیش گیری از افات و بیماری های مرتبط با گیاهان و پژمردگی آن ها می شود.

6) کاربرد سیلیس در صنعت کشاورزی:

سیلیس فواید بسیار گسترده ای در حوزه کشاورزی دارد. به گونه ای که، امروزه تحقیقات نشان داده است که موجب ترکیب سیلیکات ها در بسیاری از کودها می شود. همچنین؛ سیلیس پودری در گیاهان خیلی از تنش های غیرزنده و بیوتیک را کاهش می دهد. برخی از کاربرد سیلیس در صنعت کشاورزی، به شرح ذیل است:

  1. تقویت کننده دیواره سلولی گیاه؛
  2. مقاوم سازی ریشه؛
  3. کمک به بهبود جذب آب و مواد معدنی؛
  4. محافظت از گیاه در برابر بیماری های قارچی.

کاربرد سیلیس در صنعت کشاورزیسخن پایانی:

حتما تا کنون به پاسخ جامعی در مورد پرسش: سیلیس در صنایع چه کاربردی دارد ؟ رسیده اید. امروزه انواع مختلف سیلیس مانند: سیلیس دانه بندی و پودر میکرونیزه در صنعت کاربرد های فراوانی دارد.

موارد یاد شده فوق؛ تنها بخش کوچکی از این فعالیت گسترده است. به گونه ای که شما در هر صنعتی که هستید و یا در نهایت برای تقویت گلدان کوچک منزلتان احتمالا به سیلس نیاز پیدا خواهید کرد. خوشبختانه سایت همدان سیلیکا امکان خرید آنلاین، آسان و امن سیلیس و سایر مشتقات آن را برایتان فراهم کرده است.

اکنون نظر شما در خصوص این مقاله چیست؟ چه کاربردهای دیگری برای سیلیس می شناسید؟ خوشحال می شویم نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید. همچنین برای خرید سیلیس به شرکت سیلیس همدان مراجعه کنید.

سوالات متداول:

  • کاربرد سیلیس چیست؟

سیلیس به جهت وفور در پوسته زمین در صنایع مختلفی از جمله صنایع شیشه سازی، ریخته گری، لعاب و تصفیه آب کاربرد دارد.

  • خاک سیلیس چیست؟

یک خاک منحصر به فرد است که حاوی سیلیس و کائولینیت های صفحه ای می باشد. این مواد برای رشد و جلوگیری از آفات گیاهان بسیار مفید است.

به این مقاله امتیاز دهید

دانستی سیلیس

OptionalOptional

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شرکت سیلیس همدان